Consiliere sportivă

Ca orice sport, ca orice artă, a avea aproape un psiholog pentru a rezolva probleme ce pot apărea pe plan psiho-emoţional este o necesitate. În toate ţările europene contribuţia psihologilor în reuşitele sportivilor nu mai este de mult un secret şi o opţiune.

Ioana Cuciureanu

Dansul susţine procesul de autocunoaştere şi creştere personală, dar exprimarea prin dans este la rândul său susţinută de diverşi factori (fizici, psihologici, socio-culturali). Tocmai de aceea, în cadrul orelor de dezvoltare personală, urmărim formarea şi exersarea unor abilităţi utile atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în practicarea dansului, prin integrarea disciplinei cu spontaneitatea, a explorării interioare cu cea a mediului, a cooperării cu independenţa.
În plus, ne interesează ca, indiferent de condiţiile în care se desfăşoară, dansul să rămână o formă naturală de exprimare, motiv pentru care acordăm atenţie pregătirii psihice pentru concurs sau spectacol, astfel încât performanţa dansatorilor să le aducă bucurie şi satisfacţie atât lor, cât şi celor care îi privesc.
De asemenea, oferim consiliere şi suport psihologic dansatorilor care experimentează anumite dificultăţi în viaţa lor, ce le afectează starea generală de bine, precum şi servicii de consultanţă antrenorilor, profesorilor de dans interesaţi de optimizarea stilului lor de predare.
Întrucât ne dorim îmbunătăţirea continuă a serviciilor oferite şi adaptarea acestora la nevoile beneficiarilor, toate intervenţiile se vor baza pe feedback-ul şi rezultatele obţinute.


Ovidiu-Mihai Ionel

Prin discursurile motivaţionale pe care le ţin, cu ajutorul tehnicilor din programarea neuro-lingvistică (NLP), dar şi alte tehnici cu rădăcini în psihologie încerc să produc schimbări rapide în comportamentul competiţional al sportivilor. Cuvintele, ideile şi poveştile ţin locul bisturiului, folosite cu atenţie şi precizie provoacă ascultătorul să-şi descopere propriile soluţii la problemele sale, schimbând prisma prin care priveşte. Schimbând unghiul problemei, soluţiile devin mai accesibile, mai uşor de implementat, lăsând sportivul să evolueze în direcţia dorită.